Historik

Pontus Oscarsson 2020-06-22 07:17
Godmorgon,
Det har varit en relativt lugn midsommarhelg på Lidingö. En del högljudda fester, fylla och psykisk ohälsa. I övrigt inget av intresse att rapportera om.
Efter idag går jag på semester några veckor och är åter 6 juli. Väl mött då:-)

Pontus Oscarsson 2020-06-18 12:30
Ett kontaktombud har märkt att någon, förmodligen tjuvar, har lagt en vit smutsfläck mitt på brevlådans lock hos henne och hos hennes grannar. Är man hemma tvättar man bort fläcken men är man bortrest kan man ju inte göra det. Av ca 100 brevlådor hade 8 brevlådor i våra 9 olika tunområden märkningar av det här slaget. Ser du en vit fläck på din eller din grannes brevlåda så torka gärna bort den.

Pontus Oscarsson 2020-06-18 08:12
Godmorgon,
Under natten stals däcken till en Volkswagen Tiguan på Grankottevägens boendeparkering. I övrigt ett lugnt dygn. Minska risken att få dina däck stulna genom att märka dem med DNA samt använda låsbultar. Parkera gärna i garage om du har möjlighet till det.
Önskar er alla en fin midsommar. Var rädda om er själva och varandra.

Pontus Oscarsson 2020-06-16 07:57
Godmorgon,
Dygnet har varit inbrottsdrabbat.
Ett inbrott i en villa på Killingevägen i närheten av Klarbärsvägen. Inbrottet skedde igår mellan kl. 12 och 13 då en gm bröt upp en fönster på altanen.
Ytterligare ett inbrott i en villa igår em på Tallbergsvägen i höjd med nr 28.
Troligen samma gärningsman då det är i samma område och samma tid. Jag ber er som bor i Killinge/Käppala att vara särskilt uppmärksamma just nu då det är risk för ytterligare inbrott i närområdet.
Det är en del stölder av mopeder just nu. Var noga med att låsa din moped med ett certifierat lås och gärna i ett fast föremål. Undvik att lämna det utomhus på natten och märk den gärna med DNA.
Det har även förekommit en del inbrott i bilar på parkeringen på Lidingö golfklubb. Lämna inte värdeföremål i din bil då du parkerar den.
Ha en bra dag.

Pontus Oscarsson 2020-06-12 10:51
God förmiddag,
En vanlig sommaråkomma som tyvärr återigen är på tapeten är det s.k. “lapptricket”. Det har mig veterligen inte skett på Lidingö men jag vill ändå uppmärksamma dig på detta om du befinner dig inne i city. Lägg inte din mobiltelefon på bordet bredvid dig om du sitter på en uteservering eller dylikt.
Lapptricket innebär att en person kommer fram till dig med t.ex. en utvecklad karta eller någon annan form av lapp/papper och frågar något. Han/hon håller kartan över din telefon och när personen går därifrån har han/hon tagit din telefon som låg på bordet utan att du märker det.
Jag vill även be dig att aldrig lämna dina värdesaker eller väskan hängandes obevakad på stolen på en uteservering, restaurang, café eller dylikt om du går från ditt bord, även bara för en kort stund. Härom dagen blev en väska stulen på detta sätt i Lidingö centrum. Lämna heller inga värdesaker i bilen då du parkerar den.
Ha en fin helg

Anna Sundin 2020-06-10 20:15
Godkväll,
Det råder fom nu eldningsförbud i hela Stockholms län. En nyhet om detta ligger på www.lidingo.se som ni gärna får sprida till era grannar. Tack!
Hälsningar Anna Sundin Adolfsson Säkerhetschef, Lidingö stad

Pontus Oscarsson 2020-06-10 07:35
Godmorgon,
Inga inbrott i bostäder men i samband med värmen så ökar även stölder av delar från båtmotorer, båttrailers m.m. Det finns saker du kan göra för att skydda dig mot båtstölder https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/stold-och-inbrott/batstold/
Ha en fin dag

Pontus Oscarsson 2020-06-09 07:36
Godmorgon,
Under gårdagen var det inbrott i ett hus på Törners väg i höjd med 150. Okänd gm hade brutit upp ett källarfönster.
Stöld av båttrailer från Bosö båtklubb någon gång mellan den 1 och 8 juni.
Det är en hel del ungdomar i yngre tonåren ute på kvällarna. De samlas gärna på skolgårdar och på flera skolgårdar den senaste tiden har det varit skadegörelse, nedskräpning men även mindre bränder. Dessa bränder kan lätt sprida sig och få förödande konsekvenser. Prata gärna med era barn och ungdomar om detta och hjälp oss att undvika värre händelser i sommar.
Ha en bra dag.

Ingalill hult 2020-06-05 09:56
Från boende i Islinge:
Cecilia Hegethorn Mogensen 2020-06-05 09:32
En man (troligen av rumänsk el annan östeuropeisk bakgrund men talade svenska) ringde nyss på dörren och erbjöd sig att frakta bort några säckar som ligger på min tomt. Jag tackade nej. Han åkte iväg tillsammans med en annan man i en skåpbil märkt Econova. Jag ringde företaget och de förklarade att bilen är såld (men loggan sitter tyvärr kvar) och att de är nedringda av personer ang detta. I vissa fall har personer fått skräp på tomten.

Torkel 2020-06-04 13:40
Vi har fått ett något bleklagt svar från Lidingö kommun efter propån om trafiken på vår gata:
Hej Torkel,
Tack för din synpunkt. Många Lidingöbor har synpunkter och önskemål om åtgärder som kan påverka hastigheterna och trafiksäkerheten på våra gator och vägar. För att effektivisera vårt arbete genomför Lidingö stad hastighetsrevisioner två gånger per år, i april och i november.
Dock kommer hastighetsrevisionen bli framflyttad med anledning av utvecklingen av covid-19. Detta beror på att trafikflödet just nu avviker från det normala, dvs. att fler än vanligt färdas med bil eller att fler arbetar hemifrån. Det finns därmed en stor sannolikhet att resultaten från mätningarna inte stämmer och att fel beslut för åtgärder kan fattas. Vi hoppas ni har förståelse för detta.
När omständigheterna återgår till det normala ska en hastighetsrevision genomföras så snart som möjligt.
Det går till på följande sätt:
Under året sammanställs inkomna synpunkter. Vid revisionen bedömer vi vilka gator som kan vara föremål för förändring och därefter mäter vi hastigheterna. Efter mätning sammanställer Lidingö stad de platser som är i behov av hastighetsdämpande åtgärder och presenterar för Lidingös styrande politiker. Beslut fattas på teknik- och fastighetsförvaltningens nämndmöten. Beslutade åtgärder tar därefter cirka 6-18 månader att genomföra beroende på prioritet och hur pass omfattande de är. Vi kommer ta med dina synpunkter i den kommande hastighetsrevisionen.
Har du frågor eller synpunkter kring detta går det bra att svara på denna e-post.
Ha en fortsatt fin dag!
_______________________Med vänlig hälsning,
Sara
Lidingö stad
S-181 82 Lidingö
Tel: 08-731 30 00
Webbplats: www.lidingo.se

Ditt ärende kommer att registreras som en allmän handling. Innehåller det
personuppgifter hanteras det enligt gällande dataskyddsförordning. 
Så här hanterar Lidingö stad dina personuppgifter
Beskrivning:
Vi är flera boende på Toftvägen, Lidingö som är allvarligt oroade över biltrafiken på vår gata.
Antalet bilpassager på gatan ökar dramatiskt i samband med lämning och hämtning av barn vid Bo skola, den högsta intensiteten är straxt efter 8 på morgonen och efter 16 på eftermiddagen – under någon halvtimme har vi runt 30 bilar, med en bred spridning (±10 passager). Normalt har vi c:a 1 bil i timmen på gatan. Dessa bilar körs i allmänhet i nord-sydlig riktning på Toftvägen, tydligen ofta i stress, eftersom många av dem inte följer hastighetsbegränsningen 30 km/t inom området.
Många får tvärbromsa i Toftvägens södra ände för att klara kurvan ut mot Grönstavägen. Fordonen i hast på gatan möter ofta cyklande barn, med eller utan föräldrar, också på väg till skolan – många av dessa barn är ännu inte helt cykelvana eller har fokus på annat än trafiken. Vi anser att detta är en klar säkerhetsrisk, när en stressad förälder i bil möter andras barn på vinglande cyklar. Dessutom finns det på Toftvägen boende barn, som rör sig ute på trottoar och gata.
Vi skulle vilja att Lidingö Stad ordnar så, att lämning och hämtning av barn vid Bo skola kunde ske på ett för alla tryggt sätt. Det finns en parkeringsplats vid skolan efter Grönstavägen som kan användas i detta sammanhang, men det finns säkert andra lösningar som skulle duga. För att då undvika farlig trafik på Toftvägen, kan man antingen stänga gatan i södra änden och där göra vändplan av den lilla parkeringen eller förbjuda genomfart och/eller endast tillåta behörig trafik .
Om hämtning och lämning av barn fortsatt måste ske från Toftvägen, skulle vi önska en eller två chikaner i gatan med vägbulle.
Det finns förslag att dämpa trafiken på gatan genom att ställa våra egna bilar omlott på Toftvägen under “högtrafik”, men jag är osäker på lagligheten här. Det finns här visserligen inget stopp- eller parkeringsförbud (då skulle man inte kunna stanna vid skolan), men jag vill gärna veta om den metoden är OK.
Vänliga hälsningar Torkel Danielsson Toftvägen 8. 18143 Lidingö

Pontus Oscarsson 2020-06-04 06:31
Godmorgon,
I tisdags kväll blev en målsägande boende på Ängsklockevägen uppringd av en okänd kvinna som talade svenska. Den okända kvinnan sa att en okänd man skulle besöka målsäganden och skada henne om hon inte överförde pengar till en annan okänd man. Målsäganden blir rädd och överför pengar till ett konto. Om ni blir kontaktade av någon som antingen hotar eller ber er att föra över pengar till dem eller logga in på er bankdosa så lägg på luren och kontakta genast polisen och gör en polisanmälan via 114 14.

Cykelstölderna ligger tyvärr på ungefär samma nivåer som föregående år. Om du ska köpa en begagnad cykel så är det några saker du bör tänka på för att inte riskera att köpa en stulen cykel och därigenom själv begå ett brott dvs. häleri. Du har en undersökningsskyldighet som köpare av begagnade varor.
1. Om du misstänker att en cykel du tittar på är stulen – köp den inte!
2. Be att få se originalkvitto på cykeln.
3. Kolla ramnumret och kontrollera det gärna med polisen.
4. Begär att få se legitimation på säljaren och notera dennes namn.
Ha en bra dag.

Pontus Oscarsson 2020-06-03 07:44
Godmorgon,
Natten mellan måndag den 1 juni och tisdag den 2 juni var det någon eller några som klottrade ner stora delar av Lidingö C. Man sprayade bl.a. “016” “Eskilstuna” och “Narko” med vit och röd färg. Jag misstänker att de även sprayat på fordon i närheten till centrum. Om det är någon som har sett något eller någon eller känner igen dessa taggar som gör att vi kan identifiera ev. personer till skadegörelsen vänligen ring 114 14 eller via https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/
Stöld av en staty från en villatomt på Idunavägen, natten mellan den 1 och 2 juni.
Ha en fin dag.

Torkel 2020-06-03 10:36
Jag lade ut Jennies text om oljud (se föregående inlägg 2020-06-01 13:10) på Grannsamverkarnas hemsida tillsammans med följande text:
Är det fler som är utsatta för buskörningar? Jag tror att Norra Kungsvägen vid Lidingövallen är speciellt intressant, en sänka med en cirkulationsplats som chikan, men det kanske finns andra, lika drabbade, “lekplatser”?
och har hittills fått följande kommentarer:

Elisabet Cassel2020-06-01 19:30
Hej! Jag bor i västra Rudboda och är kontaktombud för RVS Samfällighetsförening Hela Norra Kungsvägen är drabbat dessa marodörer. De kör utan hänsyn Och respekterar inte att det är hastighetsbegränsning till fyrtio km i tim från Grankottevägen till efter Rudboda Torg. Det är önskvärt att man har fler kontroller på dessa sträckor innan någonting allvarligt inträffar. Vänligen Elisabet Cassel

Anna Källsäter2020-06-01 19:36
Hej, jag bor på Årtullsvägen och kan intyga i allt som har skrivits här! Det har blivit allt stökigare på Norra Kungsvägen och på vallen med tiden och i år tycks det ha eskalerat med det som Jennie Jalkner skriver ovan. Hade också tänkt att kontakta Pontus angående detta för att be om insatser från polisens sida så det olämpliga beteendet minskar!

Anna Haettel2020-06-02 05:44
Bor i Islinge ovanför Norra Kungsvägen (i höjd med Lejonvägen ). Håller med och hoppas detta stoppas. De drar även över bron i vad som i alla fall låter som väldigt höga hastigheter.

Pontus Oscarsson2020-06-02 08:42
Hej, jag har läst vad ni skrivit och meddelar mina kollegor som arbetar kväll och natt. Jag tar även upp detta med staden på nästa samordningsmöte om 1 vecka.

Torkel 2020-06-01 13:10
Jag fick följande propå från Jennie nyss:

Hej Torkel,
Om du har kontakt med Pontus kanske du kan hinta om att vi störs enormt mycket av:
1. Bilar och motorcyklar som har demonterade ljuddämpare
2. Bilar som ”bränner gummi” i rondellen och kör race i backarna
3. Bilar med stora högtalarsystem som står på parkeringen vid vallen och spelar HÖGT.
Kan polisen göra punktinsatser för att komma till rätta med detta
(Detta sker främst kvällstid)
Vänligen/Jennie

Jag reagerar själv på oljud från gatan (trots all min stalaktitbildning i hörapparaten) och ska naturligtvis tipsa Pontus Oscarsson om detta. Dessutom upplever jag annan ljudstörning vid evenemang på Lidingövallen, det känns som att ha aktiviteten inne i huset. Jag vet inte om man kan beställa ljudmätning från Miljökontoret, ska kolla det.

Pontus Oscarsson 2020-06-01 05:03
Godmorgon,
Helgen har varit intensiv för mina kollegor som jobbat. Mycket folk på stan, bitvis hög berusning och en hel del ungdomar på Lidingö som drivit runt i klungor och bråkat med varandra.
Det var en brand i en lekstuga på en förskola i Skärsätra i natten till fredag. Om det är någon som har uppgifter om vem som ev. kan ha anlagt denna vänligen ring 11414. Fick även uppgifter om att ungdomar eldat maskrosor i området varför det inte är osannolikt att det är samma personer.
Ett försök till inbrott i villa på Löparstigen låga nummer i fredags. Målsäganden upptäcker brytskador på sin ytterdörr. Inbrott i villa på Krokusvägen i höjd med nr 45 under fredagen. Gärningsmannen har brutit upp ett fönster på baksidan av villan. Stöld av robotgräsklippare från Norrstigen den 27 maj. Stöld av utemöbler från en terrass på Ekorrvägen.
Ha en fin dag i värmen.

Pontus Oscarsson 2020-05-26 06:46
Godmorgon,
Tyvärr ett inbrott på Säterstigen i höjd med nr 11 kring lunch igår. Gm bröt upp en fönster på bottenplan och tog sig in i villan.
Det är fortfarande en del stölder ur bilar där gärningsmannen bryter upp dörren eller bagageluckan med kofot eller mejsel. Det är alltså inte s.k. bildelsstölder. Tänk på att aldrig lämna kvar värdesaker i bilen som jackor, väskor, plånböcker m.m.
Cykelstölderna har minskat på Lidingö. Historiskt är maj den månad då det stjäls cyklar men inte i år.
Det stjäls dock fortfarande cyklar men det finns saker du kan göra för att minska risken att få din cykel stulen i sommar.
https://www.facebook.com/polisen.norrmalm/videos/252705719310368/
Beskriv din cykel så noga du kan i en ev. polisanmälan och håll gärna koll på om den dyker upp på Blocket/Lidingö.
Ha en fin dag.

Pontus Oscarsson 2020-05-25 05:37
Godmorgon,
Helgen har varit relativt lugn på Lidingö medan det varit betydligt mer att göra i city. För några timmar sedan, natten mellan söndag och måndag tillgreps dock en Land Rover från Höguddsvägen höga nummer. En ensam man har tillgripet fordonet, okänt hur han lyckades tillgripa det. Cirka 20 minuter senare observerar en polispatrull bilen på E4:an söderut. Bilen stoppas och mannen grips. Han är ej hemmahörandes på Lidingö.
Ha en fin dag.

Pontus Oscarsson 2020-05-20 09:07
Hej, Just nu ser polisen en ökning av inbrott i bostäder i City, Lidingö samt i norr- och västerort. Gärningsmännens modus är att de tar sig in i bostaden genom olåsta/öppna altan- och balkongdörrar. Undvik att ha din altan- /balkongdörr olåst eller öppen på natten då du sover eller när du inte är hemma. Se till att ha din bostad under uppsikt om du vädrar och vill släppa in frisk luft inför natten.

Pontus Oscarsson 2020-05-19 17:22
En boende ringer till polisens ledningscentral och säger att en finländsk registrerad Citroen skåpbil, turkosfärgad med registreringsnummer liknande KDB218 uppträtt konstigt i ett villaområde på Lidingö. Anmälaren misstänker att man rekognoserar för inbrott. Framgår ej vilket område anmälaren menar.

Pontus Oscarsson 2020-05-18 07:00
Godmorgon,
En förhållandevis lugn helg trots en del oroligheter mellan ungdomar från Lidingö och Östermalm.
En anmälare boendes på Lojovägen ser genom sitt lägenhetsfönster sin cykel bli stulen på gården. Anmälaren ser en man, ca 30 år, ljushyad, ca 180 cm, kort blont hår klippa upp låset på cykeln med en bultsax och cykla därifrån.
Brand utan misstanke om brott på Farkostvägen.
Ha en fin dag

Pontus Oscarsson 2020-05-15 06:42
Godmorgon,
Igår var det ett inbrott i en villa på Braxenvägen någon gång mellan kl. 11 och 13.30. Området har inte grannsamverkan och villan var inte försedd med larm. Något annorlunda modus då gm brutit sig in genom entrédörren. Två okända män har synts i närheten av aktuellt hus under veckan. Då grannarna konfronterar dem säger de att de skulle montera en spalje på ett hus, vilket visar sig vara lögn.
Trevlig helg.

Pontus Oscarsson 2020-05-13 07:39
Godmorgon,
Med anledning av gårdagens inbrott på Djurgården samt liknande brottslighet i granndistrikt ökar vi synligheten på Djurgården samt på Lidingö under nätterna.
Stöld av båtstöttor på Lidingö marina igår kl. 9 på morgonen. Man i en vit skåpbil med vagn. Försök till inbrott i villa på Hagstigen ev. i början på maj. GM har brutit på ett fönster på baksidan med en kofot men ej kommit in i villan. Fönstren var försedda med fönsterlås och därför inte kunnat brytas upp. GM har förmodligen gett upp pga. det. Montera gärna fönsterlås på era fönster på baksidan då det försvårar för tjuven att ta sig in och ut ur villan.
Oseriösa hantverkare har besökt en boende på Bovägen och förmått henne att skriva på ett avtal för att måla om husets fasad. Hon blir dock varnad av sina grannar för att dessa män figurerar i området, anar oråd då de vill ha förskottsbetalning och gör en anmälan. Männen har inte kommit tillbaka.
SIGNALEMENT PÅ MÄNNEN
Man, ca 30 år, ca 170 cm lång, mörkhyad, mörkt hår samt kraftig kroppsform. Bar en röd keps, ljusblå jacka och jeans.
Man. ca 30 år, ca 175 cm lång, ljushyad, ljusbrunt hår, snaggat på sidorna. Bar en röd keps.
(Männen talar engelska. De påstod falskeligen att de gjort jobb åt grannar och därför hade färg över till hennes hus. TD)
Ha en bra dag.

Pontus Oscarsson 2020-05-12 15:24
Var alltid noga med att din bil låser sig ordentligt innan du lämnar den.
Inkommer uppgifter från en Lidingöbo som parkerade bilen på parkeringen Lidingö C den 9 maj kl. 15. Då han skulle låsa sin bil åkte låsknappen upp och ner flera gånger och det var inget fel på bilens låsanordning. Uppgiftslämnaren ser en man som står i närheten och verkar intresserad av UL:s bil. Den misstänkta personen färdades i en nyare svart BMW, hyrbil.

Pontus Oscarsson 2020-05-12 09:59
Ber om ökad vaksamhet i era resp områden! Misstankar om en silverfärgad, utlandsregistrerad Volkswagen buss som rör sig på ön och stjäl cyklar.

Jennie Jalkner 2020-05-12 07:46
Jag är med i en whats up grupp ”vi föräldrar på bo gärde”. Följande annonserades i morse:
Hej alla
Vi vill informera om att det är två riktigt skumma fuskbyggare som rör sig i området. De kom till vår granne på Bovägen 28 i lördags. Hon är 80+ och hennes man har Alzheimers.
De övertalade henne att de skulle måla om fasaden för 12 tkr. Fick henne att skriva på någon form av avtal (som hon inte fick kopia på),började sen måla lite (med metallgrundfärg) försökte få henne att betala ut ett förskott på många tusen för att köpa material.
De var där ett par timmar.
Sen sa de att skärmtaket var dåligt och började riva det. Lät strömförande kablar hänga utan att koppla ur.
Ja ni fattar. Alla varningsklockor.
När de inte fick pengar i lördags sa de att de skulle komma tillbaka idag. Vilket de också gjorde.
Men de gick när Lillemor sa att hon skulle ringa innan hon kom och öppnade.
Så håll gärna uppsikt och varna äldre grannar om det behövs. Två killar i 30 års åldern. En med längre hår uppe och snaggade sidor.
Hls
Ola
Vänligen/Jennie

Pontus Oscarsson 2020-05-11 07:41
Godmorgon,
Det har den senaste tiden varit en del inbrott i bil runt om på Lidingö. Natten till onsdag bröt någon upp en bil på Snäckvägen och stal en plånbok som låg i bilens handskfack. Jag har sagt det förr och säger det igen: Den gamla slogan “Töm bilen själv annars gör tjuven det” stämmer fortfarande. Lämna inga värdesaker kvar i bilen. Det spelar ingen roll om du t.ex. “bara” ska in en snabbis och handla. Ett inbrott går blixtsnabbt och när du minst anar. Det är inte otänkbart att inbrotten i bil ökar pga. att det är svårare att göra inbrott i bostad just nu då många är hemma pga. corona.
Försök till inbrott i villa på Lerduvestigen i höjd med nr 4. Okänd gm har krossat en ruta bredvid källardörren men ej lyckats ta sig in i villan.
Cykelstölderna börjar öka i takt med att värmen kommer och fler människor börja röra sig utomhus. Lämna inte din cykel olåst även om det bara är några minuter. En olåst cykel stals i lördags på en garageuppfart på Götavägen. Här passar en annan slogan: Tillfället gör tjuven! Om du upptäcker någon som du misstänker säljer stulna cyklar så kan du alltid tipsa polisen via https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/ Vidarebefordrar även information från en boende i Brevik. Ta gärna en bild på mannen om ni har möjlighet:
Hade under eftermiddagen, runt 16.00 en “mystisk” man som stod utanför min dörr utan att ringa på, tittade in genom dörrfönstret. När han upptäckte att jag såg honom uppträdde han nervöst, tittade sig omkring. När jag öppnade dörren så frågade han efter “vägen till Brevik Station”. (som ligger knappt 200 m från vårt hus – man ser dessutom spår/bommar från Västra Allén som han gått på för att komma till vårt hus.) Kändes märkligt.
Mannen hade:
Vit keps
Svart tunnare jacka
Blåjeans
Vita sneakers Nike (han bar dessutom en svart tygväska över axeln med några längre föremål i.)
Har fått veta att det är flera familjer på södra ön som råkat ut för en man som befinner sig inne på tomter/vid dörrar och när han konfronterats så har han kört samma visa: “jag letar efter Brevik-, Käppala, Högberga Station” beroende på var han setts.
Ganska uppenbart att det rör sig om 1 (eller flera) som rekar för inbrott / bilinbrott.
Ha en fin dag

Pontus Oscarsson 2020-05-09 08:01
Godmorgon,
Varna era medlemmar för en person som ringt till en kvinna i Larsberg och uppger sig för att vara från Lidingöpolisen. Mannen presenterar sig som Mattias Olsson och att han ska göra husrannsakan i kvinnans bostad pga. att kvinnans son har stulit från systembolaget. Det finns ingen Mattias Olsson som arbetar vid polisen i Stockholm. Om denna person ringer till er lägger ni på och kontaktar 11414. Släpp inte in mannen i er bostad om han kommer hem till er. Säg åt honom stanna kvar utanför medan ni ringer 112 så vi kan komma dit och kontrollera mannen.
Igår var det inbrott i en villa på Tjädervägen i höjd med nr 15 mellan kl. 11 och 14.30. Okänd gm hade brutit upp dörren på nedre plan. Tekniker har varit på plats och säkrat en del spår.
Ha en trevlig helg

Pontus Oscarsson 2020-05-08 07:00
Godmorgon,
Flera boende i Gåshaga bl.a. på Yoldiavägen har på sina övervakningskameror observerat två män i 30-års åldern som gått på deras uppfarter och tittat in i bilar. Man misstänker att männen rekar för bilstöld alt. inbrott i bil. Detta har skett nattetid. Det finns saker du kan göra för att minska risken att få din bil eller bildelar stulna samt försvåra för tjuven.
1. Ställ bilen på en upplyst och synlig plats.
2. Ha ett ljudande larm. Många tror att deras bil har ett ljudande larm, när det i själva verket inte är så.
3. Lägg inte bilnyckeln precis innanför ytterdörren hemma eller i nära anslutning till bilen. Det finns speciella etuier som stänger inne bilnyckelns signal, eller så lägger du den en bit in i bostaden.
4. DNA-märk ratt, navigationsutrustning, däck, bilstereo m.m.
5. Förse fälgarna med hjullås och ratten med en rattkrycka.
Ha en bra dag.

Pontus Oscarsson 2020-05-06 08:55
Varnar återigen för en oseriös hantverkare som de senaste två veckorna rört sig runt på ön. Enligt uppgift från flera boende på ön är det en engelsktalande man med rödlätt hår, som kör en vit skåpbil med gula registreringsskyltar (engelsk) samt stegar på taket. Han säger att han gjort renoveringsjobb hos din granne och erbjuder sig att sälja lite resterande material billigt alt. göra rent ditt tak m.m. Tacka vänligt men bestämt nej då du annars riskerar att bli lurad.
https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/oseriosa-hantverkare/

Pontus Oscarsson 2020-05-06 07:06
Godmorgon,
Glöm inte att låsa dörrarna när ni går och lägger er på kvällen och sätt på skal-larm om ni har ett sådant. Okänd person var och ryckte i dörrhandtaget på fastighet i närheten av Södra Kungsvägen 135. Detta skedde ca klockan 02 natten mellan den 4 och 5 maj. Dörren var dock låst och personen lämnade. Okänt hur denna person såg ut.
Det stjäls även en del cyklar som är låsta men står uppställda på villa-/radhustomter. Natten mellan den 4 och 5 maj stals två cyklar i Mosstorp som stod på tomten. Ställ därför gärna in era låsta cyklar i garage eller förråd under natten så försvårar ni för tjuven att stjäla dessa. https://www.facebook.com/polisen.norrmalm/videos/2582546692069748/
Under gårdagen begicks ett lägenhetsinbrott på Lillåkersvägen 12 där gärningsmannen tog sig in i lägenheten genom att krossa fönstret i balkongdörren. Du som bor i lägenhet på bottenvåning bör se över lås och brytskydd på din balkongdörr samt fönster samt komplettera med larm och dna-märkning.
Ha en bra dag.19 block1908 ord 19 block är markerade. 

Pontus Oscarsson 2020-04-30 08:20
Godmorgon,
Denna vecka har polisen haft s.k. Lidingövecka dvs. områdespoliser har fokuserat sitt arbete till Lidingö baserat på den lokala lägesbilden, medborgarlöften, samverkansöverenskommelse med staden m.m. Tanken är att detta ska vara ett återkommande koncept och ge en ökad förutsägbarhet i det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet på Lidingö.
När Corona har försvunnit ser jag framför mig ett mer kontakt- och relationsskapande arbete riktat mot skolor, utsatta och sårbara grupper i samhället m.fl. Just för att öka känslan av trygghet och verka förebyggande. Man rapporterar till mig att det har varit väldigt lugnt på ön. Ett flertal intressanta adresser och platser har besökts.
Dock var det ett inbrott i början av Grindstigen igår fm kl. 10. Gärningsmannen tog sig in i villan genom en källardörr. Området har ingen känd grannsamverkan.
Ha en fin valborg, tänk på att hålla avstånd till varandra.
Jag kommer jobba på ön i natt så vi kanske ses:-)

Pontus Oscarsson 2020-04-29 07:53
Godmorgon,
Varnar återigen för oseriösa hantverkare som den 22 april besökte en målsäganden på Ryttarvägen och lurade henne att tak och skorsten på villan var fuktskadade. De påbörjar “reparationer” på huset och får målsäganden att skriva på ett avtal och betala pengar. Meddela dina medlemmar att INTE teckna avtal med s.k. hantverkare som dyker upp vid dörren. https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/oseriosa-hantverkare/
Ytterligare två bilar (Volvo samt BMW) har fått sina däck stulna på Båtmansvägen samt Larsbergsvägen. Vittne till en av stölderna beskriver gärningspersonerna som två män, cirka 20 år gamla som färdades i en svart Volvo kombi alt. V50. Tips lämnas till https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/
Vid pågående brott ringer du alltid 112. Se till att DNA-märka dina fälgar och köp låsbultar som inte går att lossa med vanliga verktyg. På så vis försvårar du för tjuven och minskar risken att få dina däck stulna.
Även en moped stals i helgen och du bör helst förvara din moped i ett låst utrymme under natten (om du har möjlighet till det). Se även till att låsa med ett kraftigt, certifierat lås samt DNA-märka mopeden.
Ha en bra dag.

Pontus Oscarsson 2020-04-30 08:20
Godmorgon,
Denna vecka har polisen haft s.k. Lidingövecka dvs. områdespoliser har fokuserat sitt arbete till Lidingö baserat på den lokala lägesbilden, medborgarlöften, samverkansöverenskommelse med staden m.m. Tanken är att detta ska vara ett återkommande koncept och ge en ökad förutsägbarhet i det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet på Lidingö.
När Corona har försvunnit ser jag framför mig ett mer kontakt- och relationsskapande arbete riktat mot skolor, utsatta och sårbara grupper i samhället m.fl. Just för att öka känslan av trygghet och verka förebyggande. Man rapporterar till mig att det har varit väldigt lugnt på ön. Ett flertal intressanta adresser och platser har besökts.
Dock var det ett inbrott i början av Grindstigen igår fm kl. 10. Gärningsmannen tog sig in i villan genom en källardörr. Området har ingen känd grannsamverkan.
Ha en fin valborg, tänk på att hålla avstånd till varandra.
Jag kommer jobba på ön i natt så vi kanske ses:-)

Pontus Oscarsson 2020-04-29 07:53
Godmorgon,
Varnar återigen för oseriösa hantverkare som den 22 april besökte en målsäganden på Ryttarvägen och lurade henne att tak och skorsten på villan var fuktskadade. De påbörjar “reparationer” på huset och får målsäganden att skriva på ett avtal och betala pengar. Meddela dina medlemmar att INTE teckna avtal med s.k. hantverkare som dyker upp vid dörren. https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/oseriosa-hantverkare/
Ytterligare två bilar (Volvo samt BMW) har fått sina däck stulna på Båtmansvägen samt Larsbergsvägen. Vittne till en av stölderna beskriver gärningspersonerna som två män, cirka 20 år gamla som färdades i en svart Volvo kombi alt. V50. Tips lämnas till https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/
Vid pågående brott ringer du alltid 112. Se till att DNA-märka dina fälgar och köp låsbultar som inte går att lossa med vanliga verktyg. På så vis försvårar du för tjuven och minskar risken att få dina däck stulna.
Även en moped stals i helgen och du bör helst förvara din moped i ett låst utrymme under natten (om du har möjlighet till det). Se även till att låsa med ett kraftigt, certifierat lås samt DNA-märka mopeden.
Ha en bra dag.

Pontus Oscarsson 2020-04-28 08:43
Godmorgon,
Det skedde ett par bildelsstölder från BMW under helgen i Larsberg samt Timmermansvägen. Det finns saker du kan göra för att minska risken för inbrott och stöld i din bil:
1. Ställ bilen på en upplyst och synlig plats. Synligheten skrämmer förhoppningsvis bort potentiella tjuvar, då det kommer finnas människor runtomkring som kan se vad som pågår och larma polisen.
2. Ha ett ljudande larm. Många tror att deras bil har ett ljudande larm, när det i själva verket inte är så. Dubbelkolla vad som gäller just i ditt fall.
3. Töm alltid bilen på värdesaker innan du lämnar den parkerad – solglasögon, datorer och mobiltelefoner är stöldbegärliga.
4. Lägg inte bilnyckeln precis innanför ytterdörren hemma eller i nära anslutning till bilen. Det finns speciella etuier som stänger inne bilnyckelns signal, eller så lägger du den en bit in i bostaden. Det finns filmer på nätet där du kan se hur tjuvarnas utrustning fungerar när den fångar upp bilnyckelns signal.
5. Stöldmärk utrustning som bilstereo utan löstagbar front, spoilers och fälgar. Förse fälgarna med hjullås och ratten med en rattkrycka.
Ha en bra dag och håll avstånd till varandra.

Pontus Oscarsson 2020-04-27 07:02
Godmorgon,
Inga inbrott i bostäder under helgen.
Dock en bilstöld på Västra Norevägen natten mellan fredag och lördag. Bilen som tillgreps var en Hyundai i20.
Även en båtmotorstöld har uppdagats då man skulle se till sin båt efter vintern. Polisen rekommenderar därför att man inte har kvar motorn på båten under vintern. https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/stold-och-inbrott/batstold/
Önskar er alla en bra dag.

Pontus Oscarsson 2020-04-23 16:33
Varning!
Jag ber er att återigen informerar era medlemmar om akta sig för att anlita oseriösa hantverkare https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/bedrageri/oseriosa-hantverkare/ Enligt uppgift så kör en vit skåpbil runt i området runt Bertilsbergsvägen och erbjuder sig att utföra arbeten på tomt eller hus. De blir irriterade när inringaren frågar varför de är där.

Pontus Oscarsson 2020-04-21 07:22
Godmorgon,
Inga inbrott i bostäder under dygnet. I samband med att värmen kommer så ökar tyvärr även stölderna av cyklar och mopeder. Du kan försvåra för tjuven genom att inte förvara cykeln eller mopeden utomhus på natten. Lås den även om du har den i ett låst förråd och använd då gärna ett kraftigare certifierat lås.
En s.k. fatscooter har stulits i ett förråd på Bodalsvägen 81 samt en cykel på Kronstigen. Uppgifter om personer som stjäl eller fungerar som hälare eller adresser av intresse för polisen lämnar du via https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/ Ha en fin dag

Pontus Oscarsson 2020-04-20 06:01
Godmorgon,
Efter en tid av väldigt få brott på Lidingö så verkar det nu vara på väg att vända. Det är mer folk i rörelse och således även tjuvarna. Jag ber dig därför att se över det mekaniska skyddet av din bostad och vara mer uppmärksam.
Inbrott i villa på Ekbackevägens slut i fredags mellan kl. 13 och 14.30. Okänd gm bröt upp balkongdörren. Huset ligger väl insynsskyddat mot en skog varpå gm förmodligen kunnat jobba ostört på baksidan av huset. Om du eller dina grannar sett något misstänkt vid tillfället (då det är många människor hemma fortfarande) vänligen tipsa polisen via https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/
Även cykelstölder börjar att öka men du kan minska risken att få din cykel stulen. https://www.facebook.com/polisen.norrmalm/videos/2582546692069748/
Det har förekommit stölder av verktyg m.m. från trädgårdar i bl.a. Torsvik. Tänk på att inte lämna saker framme under natten utan att låsa in dessa i ett förråd eller dylikt.
I media kan du läsa om att våldet mot kvinnor ökat i många länder under Covid-19. Det verkar tyvärr gälla även Lidingö där jag märker av en viss ökning av våld mot kvinnor i förhållande till samma period föregående år. Om du blir utsatt för våld i en nära relation eller misstänker att någon i din omgivning blir utsatt ringer du 112.
Här kan du läsa mer https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/brott-i-nara-relation/
Ha en fin vecka och tänk på att hålla 2 meters avstånd till varandra.

Pontus Oscarsson 2020-04-14 07:53
Godmorgon,
hoppas ni haft en skön påsk.
Det har varit en inbrottsfri påskhelg på Lidingö. Inga rapporterade inbrott i vare sig villa eller lägenhet.
Ha en fin vecka och håll avståndet till varandra.

Pontus Oscarsson 2020-04-08 08:05
Godmorgon, Fortfarande lugnt på ön och endast en del smärre händelser som inte är värt att nämna här. Vill dock ändå rapportera om ett lite annorlunda ärende på Harrstigen där en brevlåda stals någon gång mellan den 3 och 7 april. Ha en fin dag.

Pontus Oscarsson 2020-04-07 08:02
Godmorgon, Den helikopter som befann sig över ön igår kväll berodde på en försvunnen person. Kvinnan hittades dock välbehållen och var egentligen aldrig försvunnen. Hon var hos en väninna och hade glömt bort tiden samt att hennes telefon hade slut på batteri. Maken blev orolig och ringde polisen. Stöld av el-cykel utan porten Högsätravägen 28. OBS! Parkera gärna din cykel inomhus om du har möjlighet till det. Ha en fin dag:-)

Anna Haettel 2020-04-07 09:28
Tack Pontus. Skönt att det inte var någon fara. Jag noterade klotter på den stora DNA-skylten (?) / märkningsskylten vid övergångsstället vid golfbanan i Sticklinge, strax innan avfarten upp till Friluftsvägen om man kommer från centrum. Kanske härjat på fler ställen. Kunde inte fota då jag körde bil. Någon mer som sett nytt klotter på ön? Kan försöka fota senare om av intresse. Hälsningar Anna

Marianne Söderkvist, Gåshaga Brygga Samfällighetsförening 2020-04-07 09:38
Hej, Tog en promenad runt Kottlasjön i lördags. Stigen från parkeringen ftån Breviksbadet till Vattenverket var det mycket klotter på de flesta bänkar. För övrigt var det mycket folk ute vilket är kul men det var inte lätt att hålla avstånd från alla tyvärr. Ha det bra alla 😍 Marianne

Pontus Oscarsson 2020-04-03 08:10
Godmorgon, Ett lugnt dygn på Lidingö. Dock gjorde utredare husrannsakan hos en misstänkt cykeltjuv/hälare som bor på ön med gott resultat. Min förhoppning är att detta kommer påverka cykelstölderna på ön positivt.
Ha en skön helg:-)

Pontus Oscarsson 2020-04-02 07:27
Godmorgon, Det är väldigt lugnt just nu på Lidingö. Inga inbrott i bostäder. Endast en stöld av kopparkrukor vid en bostad på Tyktorpsvägen. Fortsätt att vara uppmärksamma på avvikelser i ditt bostadsområde, meddela varandra och polisen vid något misstänkt och passa på att förstärk skyddet på din bostad med bättre lås, brytbleck, larm och dna-märkning m.m. Ta hand om varandra och ha en bra dag.

Pontus Oscarsson 2020-03-30 06:36
Godmorgon, Helgen har varit relativt lugnt. Denna tid på året brukar båtmotorstölderna öka men du kan vidta åtgärder för att minska risken att bli utsatt. Förra veckan stals ett gasreglage till en Yamaha utombordsmotor vid Lidingö båtklubb.
https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/stold-och-inbrott/batstold/ Ha en bra dag!

Pontus Oscarsson 2020-03-26 09:08
Godmorgon, Ett mycket lugnt dygn där det märks tydligt att corona-effekten är fortsatt stark. Få anmälningar och frihetsberövade, lite folk och bilar generellt på stan och inga större händelser eller inbrott. Ha en fin dag och håll er friska:-)

Pontus Oscarsson 2020-03-24 07:47
Godmorgon, Igår inkom en anmälan om försök till inbrott i villa någon gång mellan den 4 och 8 mars på Norrkroken i höjd med nummer 14. Okänd gm försökte bryta upp ett fönster på baksidan av villan. I övrigt lugnt. Ha en bra dag.

Pontus Oscarsson 2020-03-23 07:51
Godmorgon, Väldigt lugnt helg på stan förmodligen pga. de tider med Covid-19 som vi befinner oss i. I helgen har ett par cyklar tillgripits på några villatomter. Detta trots att de varit låsta. Om du har möjlighet att förvara din cykel inomhus under natten så gör det.
De senaste veckorna har det även varit några inbrott i bilar på lite olika ställen och på olika tider. Det är inga bildelsstölder utan klassiska stöld genom inbrott. Gm krossar rutan och stjäl t.ex. ett paket eller en dator som lämnats i bilen. Tänk på att inte lämna kvar värdeföremål i din bil. Töm bilen själv!
Ha en bra vecka, kör försiktigt och ta ansvar för att inte sprida ev. smitta vidare.

Pontus Oscarsson 2020-03-20 06:18
Godmorgon, Väldigt lugnt ute och endast 5 anmälningar på ett dygn. Förmodligen pga. den rådande situationen med Covid-19. Dock en stöld av reglageboxar en båt i Östra Bosöhamnen någongång mellan den 17 och 19 mars. Det var flera båtar som bestulits så ni som har er båt där bör kontrollera detta. Meddela gärna era medlemmar som är hemma pga. corona att vara uppmärksamma på fordon och personer de inte känner igen i sitt område. Ha en bra dag och kör försiktigt

Pontus Oscarsson 2020-03-19 05:59
Godmorgon, Med anledning av måndagens inbrott så har polispatrull rört sig extra i området under veckan som varit. De rapporterar att det varit relativt lugnt på Lidingö. Under dygnet rapporterades ett par olovliga körningar och en misstänkt drograttfylla. Ha en bra dag och kör försiktigt

Pontus Oscarsson 2020-03-17
Hej,
Bifogar nyhetsblad från polisens nationella bedrägericentrum och ber er särskilt notera bedragare som utnyttjar situationen kring Corona för att lura främst äldre personer.
Länk till nyhetsblad!

Gerda Woxén 2020-03-17 13:28 (kontaktombud)
Hej – en varning Jag fick för en timme sedan ett telefonsamtal från ett hemligt nummer. De sa att jag hade en kortspärr och skulle skicka mig en förnyelse. Skulle bara i det följande SMS:et svara Ja att min adress var riktig. … mig veterligen har jag idag ingen kortspärr. Så jag läste deras SMS som skickades från tel.nr +46765195274 och såg att det skulle det kosta 179 kr per månad. Jag svarade Nej ingen kortspärr. Skicka inget kort. Jag vill definitivt INTE ha något kort. Försökte sedan ringa +46765195274 ….. men fick svaret Telefonnumret är ej i bruk ! De hänvisade också till avtalsinformation på http//out.io/436c … men dit kommer man inte fram!
Så se upp!
Gerda Woxén

Pontus Oscarsson 2020-03-17 11:31
Ber om vaksamhet angående fordon. Boende på Höguddsvägen observerade i lördags kl 20:30 en vit BMW med registreringsnummer HXT695 som körde långsamt i deras bostadsområde. Det väckte misstanke hos de boende. Bilen är hemmahörande i Västerås men i övrigt inget anmärkningsvärt vare sig med ägare eller bilen.

Pontus Oscarsson 2020-03-17 09:42
Hej, Igår var ett inbrott i villa på jaktstigen i Askrike ca.11.00-11.15 bryt på bakdörr, bilnycklar stals och man sågs köra i väg med bilen. Polis anträffade senare bilen vid påfart på Lidingöbron. Ber om extra uppmärksamhet i området runt Askrike, Grönsta, Näset, Rudboda och Björnbo. Uppmärksamma dina medlemmar och be dem se över sitt skydd på bostaden, förvara värdesaker säkert m.m.

Se även coronabedragare! (länk)

Pontus Oscarsson 2020-03-16 12:17
Höjd vaksamhet pga. händelse rapporterad av boende på Östermalm. Onsdagen den 11 mars runt 21.30-tiden sågs en lång mörkhyad man, runt 20 år med en stor vinterjacka med päls runt luvan ringa på dörrar i fastigheten. När någon öppnade frågade han efter Tomas. När ingen öppnade ringde han till någon från sin mobil. Flera boende har även upptäckt att tejpbitar satts upp på flera dörrar.

Pontus Oscarsson 2020-03-16 06:43
Godmorgon, En väldigt lugn helg på Lidingö med endast 9 anmälningar varav några smitningar från parkeringsskada, ett påkört rådjur samt en förlustanmälan. Varning för bedrägerier! I fredags eftermiddag blev en kvinna boende på Valhallavägen på Östermalm uppringd av en man som utgav sig för att vara polis. Mannen säger att han strax kommer förbi och hämtar upp kvinnans smycken och kontanter då det varit mycket inbrott i området. Efter en stund kommer det en man till lägenheten iklädd något som liknar en uniform (mörkblå skjorta och uniformsbyxor) varpå kvinnan lämnar sina värdesaker till honom. Så skyddar du dig:
1. Lägg på luren om någon ringer och du blir osäker. Det gäller oavsett om personen utger sig för att vara en nära släkting, från banken, ett företag eller en myndighet som t.ex. polisen.
2. Kontrollera personen som ringer, skickar mejl eller ringer på dörren. Om personen säger sig vara polis kontakta 114 14 för att komma till växeln och där be att få ta reda på om det är en polis. Är det personal från någon annan myndighet eller företag ringer du deras växel. Be dem kontrollringa personens mobiltelefon för att bekräfta att det är rätt person som besöker dig.
3. Släpp aldrig in en obekant person i ditt hem. Stäng dörren om du känner oro.
Polisen åker aldrig hem till någon för att hämta bank- och/eller kreditkort eller andra värdesaker. Om någon kontaktar dig med ett sådant ärende är det en bedragare. Ha en fin vecka, kör försiktigt och glöm inte att tvätta händerna.

Pontus Oscarsson 2020-03-12 07:37
Godmorgon, Inbrottsvarning särskilt riktat mot boende i områdena Kappsta, Mölna, Skärsätra och Kottla. Igår vid 13-tiden larmades flera patruller till ett inbrott i villa på Törnrosvägen i höjd med nr. 24. Gärningsmannen bröt för ovanlighetens skull upp entrédörren men hann endast vara i villan en kort stund pga. larm. Polis och vaktbolag var på plats men lyckades inte hitta gärningspersonen. Dock säkrades film från övervakningskamera och diverse spår som skospår och ev. sekret. Gärningspersonen var en man, iklädd keps, huvtröja, tighta jeans och ljusa sneakers. Han bar en stor väska över ena axeln. I söndags kväll larmades Securitas till Lidingö båtklubb med anledning av inbrott. Gärningsmän stal delar till en båtmotor och diverse verktyg. Då båtsäsongen snart är igång är det bra om du har kunskap om hur du skyddar dig mot att få din båt eller båtmotor stulen https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/stold-och-inbrott/batstold/ I takt med att våren är i antågande ökar även cykelstölderna. Igår stals en cykel utanför Coop Skeppet på Lidingö. Titta på denna korta film och skaffa dig kunskap om hur du undviker att få din cykel stulen https://www.facebook.com/polisen.norrmalm/videos/2582546692069748/ Ha en bra dag och kör försiktigt

Pontus Oscarsson 2020-03-10 07:01
Godmorgon, Ett extremt lugnt dygn med endast 5 anmälningar. Inget speciellt i dessa. Natten till måndag försökte dock någon stjäla en bil vid Baggeby Gårdsväg nr 1. Personen lyckades dock inte utan gjorde endast stor skada på fordonet. Bilen var en Ford Escort -93 varför jag tror att detta var ett verk av ungdomar och definitivt inte några bildelstjuvar. Ha en fin dag och kör försiktigt

Pontus Oscarsson 2020-03-09 06:04
Godmorgon, Det har varit en lugn helg på Lidingö utan några inbrott i bostäder. Natten mellan torsdag och fredag var det dock någon som försökte stjäla baklyktan på en Range Rover i höjd med Laxvägen 70 utan att lyckas. Det har de senaste dagarna varit några inbrott i hantverkarbilar där man stulit verktyg som lämnats kvar i bilarna över natten. Undvika att lämna verktyg eller andra värdeföremål i era bilar under natten om ni parkerar utomhus. Den gamla slogan “Töm bilen själv annars gör tjuven det” gäller fortfarande! Denna vecka är det nationell trafikvecka med inriktning på alkohol och droger. Jag önskar alla en fin vecka och att ni kör försiktigt.