Subject: Information och inbrottsvarning!
From: "pontus.enbom@polisen.se" <pontus.enbom@polisen.se>
Date: 2021-03-12 08:56

Hej,

I år kommer jag att skicka ut ett nyhetsbrev per kvartal jämfört med 8 stycken förra året. Nyhetsbrevet för Q1-21 kommer i slutet av mars men jag fortsätter givetvis att mejla dig om det är något speciellt som jag tycker du bör ha kännedom om. 2021 har generellt sätt börjat bra med en minskning av antalet anmälda brott i Lidingö stad med över 40 procent under årets första månader (t.o.m. 12 mars-21). Inbrott i bostad är ett av de brott med den största minskningen, i dagsläget över 75 %. Om detta och en del andra saker skriver jag om i mitt nästa nyhetsbrev.

 

Jag vill dock flagga för ett inbrott igår på Stjärnvägen i höjd med nummer 20. Kollegor rutinpatrullerade på Lidingö och stoppas av en boende som berättar att larmet löst ut i hennes villa. Patrullen åker till adressen och gör ett genomsök av huset. Det finns inga brytmärken och inga tecken på att någon varit inne i huset eller att något, vid en första anblick, saknas. Gärningsmannen har förmodligen gått in i huset via den olåsta köksingången och avvikit direkt då larmet utlöst.

 

VIKTIGT!!!

Var noga med att alltid låsa din bostad och se till att du har godkänt brytskydd och lås på bostadens dörrar. Tillfället gör tjuven!

 

Inbrott i lägenheter och villor/radhus Lidingö stad (prel. 2021)

 

Vänlig hälsning

 

Pontus Enbom

Poliskommissarie

Kommunpolis Lidingö stad

Lokalpolisområde Norrmalm

Polismyndigheten
Besök: Kungsholmsgatan 43, Stockholm
Telefon till polisen: 114 14

cid:image001.jpg@01D6E7E9.E3A55DB0

Tänk på miljön! Skriv inte ut det här meddelandet om det inte är nödvändigt.

polisen.se